Your browser is no longer supported

For the best possible experience using our website we recommend you upgrade to the newest version of your browser.

Your browser appears to have cookies disabled. For the best experience of Construction News, please enable cookies in your browser.

Welcome to the Construction News site. As we have relaunched, you will have to sign in once now and agree for us to use cookies, so you won't need to log in each time you visit our site.
Learn more

IMAGE: Aquatics centre roof lowered into place in 2012 milestone

The aquatics centre’s wave-shaped roof – the most difficult engineering task at the Olympic Park – has been lowered into place.

The achievement is a major milestone for the £300 million building, which is being built by Balfour Beatty, and follows a mammoth seven month engineering project.

The 2,800 tonne roof tops the Zaha Hadid designed venue which, located in the south of the Olympic Park, is being billed as the main “Gateway into the Games”.

The roof has been designed to stretch, twist and contract in response to the effects of snow, wind and changing temperatures.

Temporary trestles had been removed in phases to enable work to continue beneath the roof, including the digging out and concreting of the venue’s two 50m swimming pools and 25m diving pool.

Work will now begin on the aluminium roof covering and installation of the timber cladded ceiling will occur early next year.